Hoppa till sidans innehåll

Info beträffande Corona

16 MAR 2020 16:13
Läs om föreningens policy kring Corona och träning i dagsläget.
  • Uppdaterad: 16 MAR 2020 16:13

Våra medlemmars, ledares och anställdas hälsa och säkerhet är vår högsta prioritet och vi har sedan utbrottet av coronaviruset noga följt händelseutvecklingen. Vi vidtar alla nödvändiga åtgärder i enlighet med Folkhälsomyndighetens, övriga myndigheters, Nykvarns Kommuns samt Gymnastikförbundets riktlinjer och rekommendationer samt följer gällande lagstiftning.

Folkhälsomyndigheten och Skolverket har meddelat att inga skolor stängs i nuläget. Ett av skälen för det är att det är viktigt för det allmänna hälsotillståndet att fortsätta träna om man inte är sjuk. Detta innebär att Nykvarns Gymnastikförenings träning i skolsalar fortsätter som vanligt. Vill våra medlemmar INTE delta i verksamheten har vi självklart full förståelse för detta. Onsdag 11 mars beslutade regeringen efter begäran från Folkhälsomyndigheten att förbjuda allmänna sammankomster med över 500 personer. Beslutet togs efter att Folkhälsomyndigheten ändrat risknivåbedömning till mycket hög risk för smitta inom Sverige.  Vi har förståelse för att det kan kännas oroligt både för ledare, föräldrar och aktiva oavsett ålder just nu. Föreningen rekommenderar i nuläget att träningar fortsätter som vanligt. 

Inom gymnastikrörelsen månar vi om att minska smittrisken. Vi vill i så stor utsträckning som möjligt kunna fortsätta med den vardagliga verksamheten oavsett om det handlar om träning, tävling eller utbildningar. Föreningsverksamheten och den vardagliga träningen har, inte minst i tider som dessa, en samlande kraft. Men allt behöver nu prövas i relation till de risker varje aktivitet kan innebära. Därav kan aktiviteter med kort varsel ställas in. 

Det är dock viktigt att följa de rekommendationer som ges av myndigheter om att vara extra noga med hygienen;

- tvätta händerna ofta och noga med tvål och varmt vatten

- undvika att röra vid ansiktet, hosta och nys i armvecket och, 

- framförallt, stanna hemma om du har några symptom, även lindriga symptom som halsont och snuva

 

Om alla följer myndigheternas rekommendationer kan vi förutsätta att de gymnaster och ledare som är på träningen, är friska gymnaster och ledare.

Utöver detta vill vi att gymnasterna tvättar händer både före och efter träning. Barn som kommer till träningen och uppvisar symptom, blir hemskickade! 

Vi kan komma ställa in all verksamhet med kort varsel. Detta kommer mailas ut, skrivas på hemsidan samt våra sociala medier! Håll koll! Som sagt, vi följer utveckling noggrant och anpassar oss om riktlinjerna ändras.

https://www.rf.se/coronavirusetochidrottsrorelsen/

 

Vänliga hälsningar, Styrelsen NGF 

 


Epost: Adressen Gömd

 

GILLA OSS PÅ FACEBOOK

  

Våra sponsorer

Postadress:
Nykvarns GF - Gymnastik
Gammeltorpsvägen 1 A
15530 Nykvarn

Kontakt:
Tel: 0855247413
E-post: This is a mailto link

Se all info