Hoppa till sidans innehåll

Våra grupper/pass


I enlighet med Svenska Gymnastikförbundets utvecklingsmodell har vi valt att stegvis göra om gruppsystemet i Nykvarns GF. Inför höstterminen 2018 byter vi namn på alla barn- och ungdomsgrupper. Med detta hoppas vi kunna bidra till ökad tydlighet och förståelse för vilken typ av verksamhet vi bedriver och hur man kan hitta den grupp som passar varje individ. Anpassningen ska även bidra till ökad inkludering då alla grupper är öppna för både flickor och pojkar och inte längre är lika styrda av ålder utan främst av ambition med träningen och förkunskaper.

Modellen utgår från att alla människor ska kunna hitta en grupp som passar dennes ålder, ambitioner med träningen samt fysiska och psykiska förutsättningar under olika stadier i livet.

Nykvarns Gymnastikförening vill erbjuda ett brett spann av träningsformer inom gymnastiken samt att det ska vara enkelt att byta mellan dessa om man så vill. I dagsläget väljer vi att satsa på den verksamhet som varar hela livet och kan därmed inte erbjuda tävlingsträning på nationell/internationell elitnivå (ljuslila/mörklila stadie). Träning inom det orange fältet bedrivs i olika former av ungdoms-/vuxenverksamhet.

Mer information om de olika stadierna i modellen finns på denna länk: 

https://utbildning.sisuidrottsbocker.se/gymnastik/portal/pw/utvecklingsmodellen/stadier/

Uppdaterad: 23 AUG 2018 15:36

 

GILLA OSS PÅ FACEBOOK

  

Våra sponsorer

Postadress:
Nykvarns GF - Gymnastik
Gammeltorpsvägen 1 A
15530 Nykvarn

Kontakt:
Tel: 0855247413
E-post: This is a mailto link

Se all info